READ BEFORE SENDING YOUR FORM FOR APPROVAL.
Guest Player Release Instructions
1. Any player wanting to Guest Play must be registered with NTSSA. Please contact the player’s local home association for registration. WE DO NOT REGISTER PLAYERS AT THE NORTH TEXAS OFFICE.

2. Your Guest Player Release form will not be approved until all the necessary signatures are present. These signatures are as follows:

· Player signature

· Parent signature

· Player Registration Number. Please contact your coach or home association for this number.

· Releasing Coach signature

· Receiving Coach signature


Do not send the release to NTSSA without all the necessary signatures as we will not be able to process 
your request.

3. If a player has a Competitive or Recreational Release from a team, that release must also be sent with the Guest Player Release. No exceptions. NTSSA will act as the Releasing Coach for all released players. NTSSA will act as the Home Association for all released Recreational players. 

4. If you fax in your release, please include a cover sheet with the email of fax number you would like the Approved Release sent to. Without this information we will not know where to return the approved form.

5. If a guest player needs a player card or a registration number, please contact the Local Home Association or League the player belongs to. Your Local Home association is responsible for printing your player card and issuing registration numbers, if your manager has not already provided you one. If you do not know who your Local Home Association is, please ask the team manager and contact them for your player card.
In following these guidelines, your Guest Player Release form will be approved promptly. For releases that need NTSSA Approval, please contact our receptionist at beatriz@ntxsoccer.org or at 214-297-5022.
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(Please put X in approbate boxes)

	Player Name:
	
	Rec:


	Comp:


	Boys:


	Girls:



	Address:
	
	Phone #:           
	(
)          -

	City:
	
	State:  TX
	Zip

Code:
	
	Birth Date:
	
/
/

	Name of  Releasing Team:
	
	Team Age Group:
	U-


(If Nonrostered, enter that as Releasing Team)
(If recreational team, Home Association must sign at the bottom)
GUEST PLAYER RELEASE FORM ONLY

NORTH TEXAS SOCCER GUEST PLAYER RULE (See complete rule in NTSSA Rule Book)
4.7.1 When traveling out of NTSSA for friendly or tournament games, NTSSA shall allow the use of the number of guest players that is allowed by the tournament or hosting organization.  

4.7.1-2 The recreational guest player may not be transferred or added to the hosting team’s recreational roster for the remainder of the current soccer year, and all of the following soccer year, unless the player transfer is approved by the player’s home Member Association
4.7.2 Teams will be allowed up to five (5) guest players, providing the hosting organization allows guest players. These guest players and guest players on teams traveling out of NTSSA may participate in any or all of the tournaments that the team may enter. The use of guest players shall be in accordance with the above Paragraphs 4.7.1-1, 4.7.1-2 and 4.7.1-3, when applicable.

4.7.3 Coach must have appropriate signatures before turning into the tournament director.

4.7.4 Guest players may practice with the team on which they are a guest player only if the dates for the practices are included on the guest player release signed by the guest player's registered coach.  Violators of this rule are subject to discipline under the rules governing use of ineligible players.

4.7.5 A player on a select/competitive team player may not participate as a guest player for a recreational team unless the team is playing in an open or select/competitive tournament
4.7.6 Academy players who are not rostered to a recreational team are not eligible to participate as a guest player on any other recreational team.

GUEST PLAYER REQUEST (List only one tournament per form)
	Tournament Name:
	
	City:

	Tournament Starting Date:
	
	Tournament Ending Date:
	

	Dates of Practice before tournament:
	

	Name of Team Guest Playing for:
	
	Age Group
	U-


If player is guest playing for an out of state team fill out the Region III Permission to Guest Play on Internet www.ntxsoccer.org
SIGNATURES

	Player Signature:





Registration #: 


Date: 



	

         
Player must Sign
Parent Signature:










Date:







Parent of Guest Player must sign

	Releasing Coach:










Date:







Releasing Coach must sign - (COACH'S SIGNATURE ONLY -- NO D. O. C. -- NO Manager)
	Receiving Coach:










Date:



	


Receiving Coach must sign –  (COACH'S SIGNATURE ONLY -- NO D. O. C. -- NO Manager)
Home Assoc. Signature:









Date:








Home Association only signs when Recreational Player is Guest Playing
	NTSSA Youth Commissioner:









Date:








Youth Commissioner only signs when Guest Playing out of North Texas Soccer
This Release is not valid until all appropriate signatures are present and see Applicable rules summary at top of the form.

